Vineri, Noiembrie 24, 2006, 11:24 AM 

Jos icoanele!
     media: 3.67 din 3 voturi

Dupa o lunga perioada de pauza intelectuala, am zis sa mai incerc si eu sa mai scriu cate ceva ... Nu de alta da am inceput sa am din nou prea mult timp liber. De exemplu azi nu m`am dus la ore. Si ma cam plictisesc pe acasa. Ma gandeam sa ies afara dar parca nu am chef, si mi`e o lene ce nu poate fi exprimata in cuvinte.

De acum preconizez ca lucrurile se vor desfasura in alt mod pe aici. Adica nu stiu cat de multe aspecte din viata mea o sa mai impartasesc cu voi ... adica o sa va povestesc si ce am mai facut eu, dar numai acele intamplari care chiar merita povestite. In rest, o sa scriu .. despre ce nu stiu, dar voi scrie, o sa bat campii si o sa aberez pe`aici in speranta ca cineva chiar va citi. :)

Si cum ziceam, hai sa va zic de articol care l`am citit aseara pe blog la VisUrat si parca mi s`a pus pata pe el. Nu pe blogu` lu` VisUrat, nu pe VisUrat, ci pe cel despre care e articolu.


Articolu zicea cum ca un anume domn pe numele sau mic Emil Moise, vrea sa scoata icoanele din clase, din scoli, din licee, din institutiile de invatamant in general, ca i se pare lui dom`le ca este discriminare cica, ca aia care nu sunt de religie ortodoxa poate se simt lezati ca vad atatea icoane(nu ca ar fi multe, e cate o icoana in fiecare sala de curs, cel putin la mine asa e). Si s`a apucat nea Moise(observati numele, care are o oarecare rezonanta biblica) sa trimita scrisoari pe la inspectorat, la ministru, la prim-ministru, la presedinte, la ONU, la UE, daia`s la MUE. Ma rog nu stiu cate scrisori a trimis si cui le`a trimis, dar ziceam si eu. Si prin aceste scrisori cerea el sa se scoata icoanele din salile de curs, din motivul amintit mai sus. Pai cum ma nea` Moise, ce te deranjeaza pe matale ca am eu icoana in clasa ?! Adica ce mama naibi ai mata cu icoana ?! Ti`a facut ceva ?! E pusa pe perete, e un simbol, la fel ca si stema tarii. De ce nu interzicem si stema ?! Ca poate lezeaza si aia persoanele de alte nationalitati...

Banuiala mea referitoare la nea` caisa asta, e ca sufera. Nea` Moise, suferi bre ? Te doare capu` ? N`ai ce face acasa, te plictisesti prea tare si te`ai gandit sa`ti faci de lucru ? Daca mata nu practici religia ortodoxa, care apropo, e religie nationala, si practici alta religie, ce ai tu cu icoana de pe perete ?! De ce te iei tu de noi ca suntem ortodocsi ?? Ne`am luat noi de tine ca practici alta religie ?! Nu cred. Deci baga`ti mintile in cap, trage o gura de aer in piept, ca e moca, si linisteste`te cu ideile astea nastrusnice.

Acum nu ma intelegi gresit, nu sunt un credincios plin de zel, sau mai stiu eu ce. Nu, sunt un om ca oricare, ma rog si eu uneori seara, pana de curand obisnuiam sa fac o rugaciune regulat, acum ... am inceput sa ma rog cand si cand, de obicei ca tot omu, in momentele dificile, cand te agati de orice speranta care crezi ca te poate ajuta. Dar ca principiu, ideea este stupida, idioata, si ma opresc aici ca cine stie ce mai zic.

In concluzie, nea` Moise, chill bre sa nu se rupa ceva in tine. Vorba proverbului, "Te legi la cap fara sa te doara".

Sanatate si ne mai auzim :)


Comentarii


  Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

  Cautare


  Sectiuni

  Noutati direct in mail!


  Ultimele Aberatii

  Alte Vedete

  Statistici

  Fani:64.852
  Scrieri:40
  Comentarii:3

  Arhivele CNSAS


  Statistici
  powered by
  www.ABlog.ro
  Termeni si Conditii de Utilizare